Site icon Файна Таун: квартири, планування, ціни, відгуки

Повірка лічильників води без демонтажу через компанію «СанТеплоЕнерго»

Повірка лічильників води без демонтажу через компанію «СанТеплоЕнерго»

Повірка лічильників води – це головний біль, з яким (зненацька) стикаються власники квартир кожні 4 роки. В Україні законодавчо обов’язок проводити перевірку лічильників води покладено на споживача. 4 роки промайнули непомітно, й настала моя черга займатись цим питанням.

Попередній раз я замовляв послугу повірки лічильників води з демонтажем. Цей процес не можна назвати зручним та швидким. Спочатку требу узгодити з майстром час демонтажу, потім чекати результат повірки й сподіватись на краще. Потім треба знов домовлятися з майстром про встановлення лічильників, а ще додатково необхідно домовлятися про повторне пломбування лічильників.

Цього разу я віддав перевагу повірці лічильників без демонтажу. Таку послугу мені надала компанія «СанТеплоЕнерго». Своїм досвідом співпраці з нею я й поділюсь далі.

Ми домовилися, що майстер прийде для проведення повірки в суботу з ранку – з 9 до 10 години. Справді, майстер прийшов без запізнень, приблизно о 9:30, попередньо зателефонувавши. Для повірки лічильника води він приніс з собою ручний апарат, камеру та ноутбук. Камера встановлюється на лічильник, установка для перевірки підключається до крана води, всі ці компоненти підключаються до ноутбука, після чого й починається процес перевірки лічильників.

На один лічильник майстер витрачав приблизно 10 хвилин, попутно відповідаючи на мої питання. Повірка лічильників води без демонтажу для 4 пристроїв (кухня та санвузол, холодна та гаряча вода) разом з оформленням документів зайняла менше однієї години. Мені пощастило, всі лічильники пройшли повірку.

Оплати послуг можна було здійснити готівкою, сплатити карткою через NFC (нечіповані картки не приймаються) або безготівковим способом. Після всіх процедур майстер виписав акт та повідомив, що протягом двох тижнів компанія пришле свідоцтва про проходження повірки для кожного лічильника. Їх направлять на найближче відділення «Нової Пошти».

Потім акт та свідоцтва треба буде сфотографувати та передати в «Центр Комунального Сервісу» через месенджери. За бажання можна й особисто поїхати та завести папірці. І після цього про лічильники води можна буде забути на наступні 4 роки.

Ціна

На поточний момент ціна посли повірки лічильників води коштує 400 грн за кожний лічильник та додатково 100 грн за виклик майстра. Разом з тим є можливість отримати знижку при колективних замовленнях. Якщо в одному будинку виявиться не менше 10 охочих квартир замовити повірку лічильника води, то вартість послуги для кожного лічильника становить 360 грн, а виклик майстра не оплачується. Отже, в моєму випадку при 4 лічильниках вартість склала 1440 грн замість 1700 грн.

Поки що відгук про виконання послуги повірки лічильників води компанією «СанТеплоЕнерго» у мене позитивний. Я доповню його після отримання свідоцтв та завершення всієї процедури.

ОНОВЛЕНО: Фактично пакет документів з результатами повірки лічильників води (свідоцтвами) прислали через 3 дні. Чекати 2 тижні не знадобилось. В документах також була пам’ятка, яка докладно розписує подальші дії.

Exit mobile version